Category
Work
About This Project

Huawei European Research Headquarters

 

CLIENT

Huawei Technologies Ltd

 

LOCATION

Dublin 2

 

SIZE

23,000 sq. ft

 

STATUS

Complete

 

Huawei Technologies Co. Ltd. is a Chinese multinational networking and telecommunications equipment and services company. We  were engaged on this project to provide a dynamic and high end office fit for their European Research and Education headquarters. The brief was to create a new entrance and reception area, boardroom facilities, and a mixture of open office accommodation and smaller closed office as well as lab and research areas.
The client wanted a high tech and very contemporary feel to the design and finishes without being gimmicky or space age. The office is situated on the top floor of the building and has 360 panoramic views to the surrounding cityscape. We wanted to simultaneously create a dynamic plan that opened a series of views to the backdrop while maintaining a calm and simple palette.
The monochromatic curved formica wall with black datum lines forms the language and heights in the main spaces, and is echoed in the lighting, the light box in reception and the joinery. These walls curve around the front reception and then form the spine of the plan holding breakout and meeting space and providing glimpses to the outside. The use of planting, bespoke screening , acoustic soft panelling all soften the desk and breakout areas while maintaining the overall aesthetic of functionality, technology and the clients brief of a calm background for research and development.